Anders blijf je toch lekker thuis

In deze tijd is het niet zo vanzelfsprekend voor iedereen om thuis te blijven. In de animatieserie ‘Anders blijf je toch lekker thuis’ luisteren we naar korte verhalen van vrije geesten, daklozen, (ex-)verslaafden, andersdenkenden, kunstenaars en muzikanten. Het zijn verhalen die net even anders zijn dan de reguliere verhalen die je hoort in deze coronatijd.

Aflevering 5
In aflevering 5 maken we kennis met Brayen. Hij vertelt over zijn ervaringen met de reclassering en de herintegratie in de samenleving. Volgens hem kan de overheid dit veel beter kunnen stroomlijnen door meer gebruik te maken van ervaringsdeskundigen. Zij weten dat herstel lang duurt en begrijpen de situatie vaak beter.

Aflevering 4 
Deze nieuwe aflevering van Anders blijf je toch lekker thuis gaat over een Turks Rotterdamse (ex)verslaafde. Door zijn drugsgebruik ervaart hij heel veel eenzaamheid, vooral tijdens de corona in een lege stad. Hij heeft een mooi advies voor de jongere generatie.


Aflevering 3

Deze jongen (27) is een nieuwe Rotterdammer. Na 12 jaar in Italië gewoond te hebben besloot hij hier naar toe te komen. In Italië heeft hij een vriendin en zag hij veel corona-besmettingen om hem heen. Hij is van mening dat de overheid te veel controle uitoefent en dat de burgers het nu zat zijn. Daarom roept hij mensen op om niet bang te zijn voor elkaar en eenheid te zoeken. Samen.

Aflevering 2

In Aflevering 2 vertelt Nigel over het grote gebeuren. Zijn visie op corona, hoe hij er mee om gaat en wat anderen zouden kunnen doen als shit de fan hits. Nigel voelde al een tijdje dat er iets te veranderen stond en probeerde mensen te waarschuwen.

Aflevering 1
In aflevering 1 vertelt Hans, die al 23 jaar in Rotterdam zonder huis verblijft, over zijn ervaringen tijdens de coronaperiode. Het gaat over de straat, over verslaving, corona en een vervelende geldbank.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat