Bevrijdingsdag in Rotterdam goed gevierd in Afrikaanderwijk en Euromastpark

Bevrijdingsdag 2022 is weer ouderwets gezellig in Rotterdam. Aan de Pretorialaan in de Afrikaanderwijk genieten mensen van de Vrijheidssoep en in het Euromastpark komt iedereen bij elkaar voor het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Dit is de eerste Bevrijdingsdag in twee jaar die Rotterdammers weer écht met elkaar kunnen vieren.

Voor de derde keer zijn er dit jaar overal in de stad Vrijheidsmaaltijden te vinden. Onderdeel van de maaltijd is een speciale Vrijheidssoep, die elke Bevrijdingsdag weer nét een beetje anders is. Chef Perry de Man, onder meer bekend van 24Kitchen en zijn legendarische TOKO, zorgt dit jaar voor de Rotterdamse twist op de soep. In de Afrikaanderwijk komt de buurt bij elkaar om de Vrijheidssoep te eten en samen te genieten van deze speciale dag.

Festival
Er wordt niet alleen lekker gegeten, maar ook lekker gedanst! In Rotterdam gebeurt dat in het Euromastpark, met het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. De Rotterdamse festivalgangers zijn blij dat iedereen weer samen deze dag kan beleven. Op de podia staan onder andere Duncan Laurence, Maurino en My Baby. Ook zijn er verschillende dansacts te zien en spelen er meerdere kleine bands.