Dit is wat je kunt doen op bevrijdingsdag in Rotterdam

Rotterdammers kunnen donderdag 5 mei gezamenlijk bevrijdingsdag vieren in de stad. OPEN Rotterdam zet op een rijtje wat er te doen is op donderdag 5 mei.

Zo is er van 12.30 uur tot 23.00 uur in Het Park (bij de Euromast) het gratis Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Artiesten als Duncan Laurence, Paul Elstak en Jett Rebel treden op bij het festival. De ingang vind je bij de Kievitslaan/Parklaan.

Eten in een café, zorgcentrum, theater of bij je buren. Door heel de stad kun je op Bevrijdingsdag aanschuiven bij een maaltijd, als ontbijt, lunch of diner met de mede-Rotterdammer. Oekraïense Huiskamer aan de Rochussenstraat 400 organiseert zo’n vrijheidsmaaltijd. In de Oekraïense Huiskamer draait er om 13.00 uur de film Obyknovennyj fashizm (‘gewoon fascisme’). In deze film wordt geprobeerd na te gaan waarom het nazi-fascisme zoveel miljoenen Duitsers kon meeslepen. Om 16.00 uur is de vrijheidsmaaltijd om de vrijheid te vieren en solidair te zijn met Oekraïners die voor hun vrijheid vechten.

Het One Nation Fest is een gratis festival georganiseerd door jongeren voor iedereen bij het Podium Islemunda op Herenwaard 17 in Ijsselmonde. Tussen 13.00 uur en 17.00 zijn er diverse workshops, activiteiten en optredens. Ook is er een vrijheidsmaaltijd en kraampjes.

In de Breepleinkerk in Feijenoord zijn er om 13.00 uur en 15.00 uur twee gratis presentaties over de Orgelzolders. Er wordt een verhaal verteld over de drie Joodse echtparen die meer dan duizend dagen hoog in de kerk achter het orgel verborgen zaten.

Bij Weelde in West zorgt de Rotterdamse band Gelukszoekers voor muziek. Vanaf 16.00 uur zijn mensen welkom om te komen dansen. Wel moeten bezoekers eerst een kaartje kopen.