Bewoners Crooswijk zetten zich in voor jongeren in de wijk

Crooswijk staat bekend als een van de armste wijken in het land. Een aantal bewoners zetten zich in om van dat imago van achterstandswijk af te komen. Dit doen ze door te investeren in de jeugd.

Fatos Ayhan is Crooswijker in hart en nieren. Toen Zwembad Schuttersveld moest sluiten, zag zij een kans voor de wijk. In het voormalig zwembad is zij een paar jaar geleden speelparadijs Plays2be gestart. Ze wil hiermee een plek bieden aan de kinderen in de wijk en is bezig met plannen voor evenementen voor de jeugd.

Anneke Strasters is al meer dan 12 jaar actief in haar wijk, het Slachthuisterrein. Samen met haar buren zorgt ze ervoor dat de wijk netjes blijft. Hier betrekt ze ook de jongste bewoners bij. Ze bewondert Fatos om haar inzet van de wijk en waar ze kan helpen ze elkaar. Zo stelt Anneke een tent beschikbaar die Fatos kan gebruiken op de binnenplaats van Plays2be.

Rafael Krijgsman hoopt dat door middel van sport en evenementen de bewoners zich meer betrokken gaan voelen bij de wijk. Hij is fanatiek hardloper en gaat regelmatig met buurtbewoners door de wijk hardlopen. Daarnaast organiseerde hij vorig jaar voor het eerst Camping Crooswijk. Ook neemt hij Crooswijkse jongeren mee in zijn passie voor hardlopen. In de zomer organiseert hij namelijk runs voor de jeugd.

De bewoners hopen met elkaar de wijk nog leuker te maken, maar geven ook aan de hulp van de gemeente en gebiedscommissie nodig te hebben.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat