Bewoners Feijenoord missen hun oude buurthuis en starten zoektocht naar een nieuwe ontmoetingsplek

Een aantal jaren geleden bestond er in de wijk Feijenoord ‘De Proeftuin’. Een groot buurthuis waar veel georganiseerd werd. Het buurthuis werd in 2015 een zogenoemde  ‘Huis van de Wijk’ en daarmee verdwenen er een heleboel activiteiten. De bewoners van Feijenoord kijken met heimwee terug naar die tijd en starten daarom een eigen initiatief.

Lahcen Najjari en Mustafa Rabhiou wonen allebei al jaren in Feijenoord. Ze hebben samen met toenmalig manager Anna Maria Carbonaro veel mooie momenten meegemaakt in het buurthuis ‘De Proeftuin’. Mensen van allerlei leeftijden en achtergronden kwamen hier samen. In 2015 werd dit buurthuis overgenomen door ‘Huis van de Wijk’ en daarmee verdwenen er een heleboel activiteiten.

De bewoners van Feijenoord missen de activiteiten en de mogelijkheden tot samenkomen. Van de zomer spraken ze dan ook vaak af in het Hefpark om bijvoorbeeld samen te koken. Nu de winter is aangebroken is dat geen optie meer en daarmee verdwijnt voor velen het contact en een daginvulling.

Mustafa en Lahcen beginnen daarom ‘Stichting Proeftuin’, met de ideeën van toen. Ze hebben al een locatie op het oog, maar er staat nog niets vast. Intussen dromen de mannen van een levendig buurthuis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat