Bewoners geven niet op: “Wij bieden mee op oud leegstaand schoolpand Crooswijk”

Een aantal Rotterdamse gezinnen is onder leiding van Bart Cosijn het initiatief Croosland gestart. Zij willen een woon/werkplek creëren in een oud leegstaand schoolpand in Crooswijk.

“Wij zouden heel graag deze oude school willen opknappen om er een woon/werkgebouw van te maken met een woonkamer waar alle generaties in deze wijk elkaar kunnen ontmoeten. Wij geloven er heel erg in dat je van dit gebouw niet alleen maar honderd procent appartementen maakt, maar dat je ook iets teruggeeft aan de wijk”, stelt Bart Cosijn. Maar de gemeente gaat het verkopen aan de hoogste bieder. Dus vreest Cosijn voor zijn plannen.

Die angst deelt Astrid Kockelkoren van GroenLinks Rotterdam. “Ook al zouden zij meebieden: toch zullen zij snel op een lagere prijs uitkomen dan andere mededingers”, stelt zij. Ze doelt daarbij op het feit dat een deel van het pand niets oplevert als het maatschappelijk wordt gebruikt. “We gaan sowieso verder met ons plan”, reageert Cosijn stellig. “Tegelijkertijd vinden we dat we over hoe de procedures nu gaan in gesprek moeten met elkaar. Als je alleen maar aan de procedure houdt, gaat niemand met elkaar praten. Dan trek je een enveloppe en komt daar de hoogste bieder uit, maar je hebt geen idee wat diegene ermee doet.” Dus zal het bewonersinitiatief Croosland nog wel even van zich laten horen. “Anders heb je straks een gebouw vol appartementen en gebeurt er niets met de buurt. Dat zou ontzettend jammer zijn”, besluit Cosijn.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter