Bewoners Heliport niet blij met aangepast plein: ‘Iedereen kan nu naar binnenkijken’

Bewoners van de Heliport in Rotterdam Noord zijn niet blij met hoe het plein in hun wijk opnieuw is ingericht. De bewoners werden betrokken bij de herindeling, maar het eindresultaat is niet wat ze ervan verwacht hadden. “Dit gaat zorgen voor verkeers- en geluidsoverlast en het ondermijnt onze privacy.”

Aan de herinrichting van het plein van de Heliport is een lang proces voorafgegaan. De bewoners hoopten op een groener en duurzamer plein, maar zien dat nog niet terug. “Het was vroeger allemaal groen, maar nu heb ik voor mijn deur dus veel meer bestrating”, stelt bewoner Paul Sorel. Ook buurvrouw Julie van Mol ziet het resultaat niet zitten: “Er is ruimte geboden voor auto’s om te parkeren en er is een stuk privacy weg, mensen kunnen nu zo voor onze deuren gaan hangen.” Zelf zien zij een extra gecreëerd pad graag snel weer verdwijnen.

De gemeente denkt daar anders over. Het ontwerp wordt niet meer aangepast, maar open voor oplossingen staan ze wel. Een woordvoerder: “We zouden het plaatsen van een bloemschaal of rood/witte klappaaltjes als oplossing kunnen zien. Maar daarover zijn we nog in gesprek met betrokkenen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter