Bewoners Hoogvliet kunnen een gratis jas uitzoeken in deze pop-up store

Tijdens de kerstactie van OPEN Rotterdam hebben duizenden Rotterdammers een jas ingeleverd. Veel jassen zijn op een goede plek terechtgekomen, maar er bleven ook veel jassen over. Deze jassen komen allemaal terecht bij mensen die het hard nodig hebben, zoals bij de pop-up winkel in Hoogvliet.
“Wij zijn De Vliegende Hoogvlieters”, begint Martin de Graaf. Hij is een van de vier bewoners die zich inzet voor Hoogvliet. “Met drie andere buren organiseren we allerlei activiteiten het hele jaar door. Als we iets bedenken dan gaan we bellen en regelen we het direct”, legt hij uit. Zo is dat ook gegaan met de pop-up winkel, waar de bewoners hun eigen gratis jas mogen uitzoeken. Buurtnetwerker Willeke Jongen zegt niet zonder De Vliegende Hoogvlieters te kunnen: “Zij staan voor ons altijd klaar en ze doen ontzettend veel.”
Aan het Rijkeeplein in de buurt van winkelcentrum Binnenban zijn zo’n 250 jassen gesorteerd en opgehangen. De bewoners van Hoogvliet maken gretig van de gelegenheid gebruik. “Ik vind dit heel belangrijk voor mij en mijn dochter, want het is nu heel koud”, vertelt een vrouw die oorspronkelijk uit Madagaskar komt. De jassen die na deze actie overblijven zullen ook een goede bestemming krijgen. “Ze gaan naar de buurtstudio, Zalmplaat, Voedselbank en we gaan ze verdelen onder de huizen van de wijk”, besluit Willeke.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat