Bewoners Noordereiland zijn overlast zat

Bewoners van het Noordereiland zijn al geruime tijd boos omdat ze last hebben van overlast. Dit komt vooral door de drukte langs de kades en daarom willen de bewoners nu actie vanuit de Rotterdamse gemeenteraad om de problemen op te lossen. In de 3e aflevering van Politiek op Straat gingen we naar het Noordereiland om de problemen onder de loep te leggen.
Zwerfafval, auto’s die busbanen blokkeren, vermeende drugshandel en keiharde muziek. Enkele problemen die de bewoners van het Noordereiland al jaren teisteren. Zodoende stuurde de wijkraad een brandbrief naar wethouder Bert Wijbenga (VVD) om de problemen op te lossen en deze kwam vorige week langs voor een gesprek: “We hebben al lange tijd last van de zogenaamde ‘kadekapers’”, begint Mohammed van de wijkraad. “Die veroorzaken overlast met harde muziek en andere zaken.”

“Ik merkte dat de mensen er echt last van hebben maar wilde wel eerst in gesprek gaan voordat we een besluit nemen”, begint wethouder Wijbenga naar aanleiding van zijn spontane bezoek aan het Noordereiland. “We zijn nu al bezig met herstel van de kades om sommige onhandige plekken weg te nemen. Want er zijn vrij veel donkere hoekjes die het makkelijker maken om dingen te doen die niet mogen.”

Want dat laatste gebeurt volgens sommige bewoners geregeld: “Als je in de avond van de een naar de andere kant loopt, is er wel heel veel bedrijvigheid”, zegt John, die al jarenlang op het eiland woont. “Je hebt dan geen idee wat ze precies doen daar rond dat tijdstip, maar ze zullen niet altijd hier zitten om te genieten van het uitzicht.”

Een oplossing en schriftelijke reactie moet voor 1 april komen zo zegt wethouder Wijbenga zelf: “Dan komen we met een gerichte oplossing waarbij we vooral willen proberen dat mensen zich gehoord voelen. Dat als ze een melding maken, er ook echt wat mee gedaan wordt.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter