Bewoners Rotterdam-Noord reageren verbaasd op schietpartij: “Ik dacht dat het vuurwerk was”

Een 25-jarige Rotterdammer is zondagavond doodgeschoten op de Bergselaan in Rotterdam-Noord. De schoten waren in de hele buurt te horen, en klonken ook wel als vuurwerk. Op social media is geschokt gereageerd op de vermoedelijke afrekening.

“Zo, flinke schietpartij hier net. 😮 Denk wel 10 knallen gehoord”, reageert Herman op Twitter. “En ik nog denken eerst vuurwerk te horen in de buurt …”, reageert Nicky hierop.

Zo, flinke schietpartij hier net. 😮 Denk wel 10 knallen gehoord. #rotterdam #bergselaan

— herman (@hrmn78) May 10, 2020
  

Ook radiomaker en schrijver Roland Vonk hoort de schoten vanuit zijn huis schrijft hij op Facebook: “Wij dachten aanvankelijk dat het vuurwerk was. Onregelmatig vuurwerk. Misschien ergens bij de Bergsingel.” Al snel beseft Vonk dat het niet om vuurwerk gaat: “Achter mijn computer gezeten ging wel even door me heen: zouden dit ook heel snelle pistoolschoten kunnen zijn? Klinkt een machinepistool zo? Even later wemelde het van de politiewagens in de buurt en stond het hele verkeer vast. Een liquidatie, zo hoorden wij op straat, toen we Mees toch maar wat vroeger gingen uitlaten. Een liquidatie bij ons om de hoek, op de Bergselaan. Vonk vindt het akelig, maar is niet bang: “Het vervult ons op geen enkele manier van angst. Zoiets speelt zich vermoedelijk af in kringen waar je ver van staat. Maar akelig is het. En je weet niet wat dit weer uitlokt.”

Eén bewoner van Rotterdam-Noord was aan het sporten toen de schietpartij plaatsvond. Op de achtergrond van zijn sportmuziek hoor je de schoten. Het filmpje is inmiddels op vele platformen gedeeld:

Ook OPEN Rotterdammer Davidson Roderigues liep hard rond de tijd van de schietpartij op de kruising met de Ackersdijkstraat. Hij maakte onderstaande foto.Davidson Roderigues was een stukje aan het hardlopen toen hij langs de plaats van de schietpartij kwam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat