Bewoners Tweebosbuurt beginnen een actiecomité

In de Tweebosbuurt op Rotterdam-Zuid worden 599 woningen gesloopt. Het grootste gedeelte van de bewoners is daar niet blij mee. Wij waren bij een bijeenkomst die georganiseerd is door de SP. De bewoners hebben besloten om in actie te komen!
De buurt zal een ingrijpende transformatie ondergaan. De woningen zijn verouderd en er moet hoognodig iets gebeuren. Er worden 599 woningen gesloopt en er komen 374 woningen voor terug. 130 woningen worden sociale huurwoningen en 90 woningen worden gerenoveerd. De SP heeft een bijeenkomst georganiseerd voor de bewoners. Eén van de bezoekers van de bijeenkomst is Monica Gest. Zij was in eerste instantie blij met de gedwongen verhuizing, omdat haar huis vol mankementen zit. Ze had een huis op het oog, maar van Vestia mocht ze niet in die woning, omdat ze dan “wooncarrière” zou maken. “Ik wil wel ‘wooncarrière’ maken. Ik ben het beu in die woning.” Om de hoek van Monica woont Nettie. Zij is ook niet blij met de plannen. Ze wil graag op Zuid blijven wonen, maar kan er niks vinden in haar prijsklasse. “Het overgrote deel wordt gewoon verjaagd naar de randgemeenten. Als je op Woonnet gaat kijken zijn er gewoon niet genoeg woningen die voor de mensen hier betaalbaar zijn.”

Bij de bijeenkomst van de SP wordt er voornamelijk gesproken over de vraag: wat kunnen we doen? De bewoners zijn tot de conclusie gekomen om een actiecomité te starten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter