Bewoners van Rotterdam Noord

Verslaggevers Farzana en Marwan waren de afgelopen week in Rotterdam-Noord. Voor de serie Stem uit de Wijk, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, gingen zij op zoek naar verhalen. 

Rotterdam-Noord is een bruisende wijk, met veel ondernemende inwoners. Markante gezichten die ervoor zorgen dat hun buurt nog leuker wordt. Marwan en Farzana interviewde een aantal van deze bijzondere inwoners.  
 

 
Thomas Roskam is nog tot 21 maart 2018 de gebiedscommissievoorzitter van Rotterdam-Noord. Wat er na deze datum gebeurt, weet hij nog niet, want de gebiedscommissies maken plaats voor wijkraden. Eind maart draagt hij zijn werkzaamheden over aan de gekozen wijkleden.

 
Rachel is taaldocente Nederlands en ze geeft les aan de deelnemers die de Nederlandse taal beter willen beheersen. Rachel heeft inmiddels een persoonlijke band opgebouwd met de deelnemers. Door haar werk valt het haar op dat er een tekort is aan plekken waar mensen met een taalachterstand kunnen ontspannen en tegelijkertijd aan hun Nederlands kunnen werken.

Marjan van Hoorn is een bekende van de Provenierswijk in Rotterdam-Noord. Ondanks een aantal succesvolle initiatieven in haar rugzak, wist Marjan niet zeker of zij zichzelf kanidaat zou stellen voor de wijkraad. Uiteindelijk wisten bewoners haar toch over te halen.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat