Bezoekers ontdekken Rotterdam Zuid tijdens South Explorer

South Explorer is een halfjaarlijks evenement in Rotterdam Zuid. Culturele hotspots als galeries, ateliers en kunst winkels openen tegelijk hun deuren. Initiatiefnemer Jannie Hommes laat een greep uit de te ontdekken plekken zien.
“Ik weet niet of er mensen de Erasmusbrug over komen, maar ik denk dat ze iets missen als ze het niet doen”, neemt een van de bezoekers alvast stelling. Ze spreekt uit ervaring, na een ontdekkingstocht op Zuid. Jannie Hommes gaat ook op ontdekkingsreis. “We gaan op pad en nemen eerst de Gouwstraat. Daar is Tot Gouw! dat is onder andere een textielatelier en een glasatelier. Zelf ben ik galeriehouder. Ik denk dat het leven voor veel mensen op Rotterdam Zuid heel prettig is. Er zijn veel plekken die heel dorps zijn. Waar het rustig is en veel mensen elkaar kennen. Dat geeft een soort vertrouwdheid.”

Wat Jannie betreft klopt dat wel. Regelmatig groet ze voorbijgangers in de straten van Oud-Charlois. Veel van hen zijn ook South Explorers. “Ik denk dat dit evenement wel helpt, anders zou ik hier ook niet zijn”, vertelt een van de ontdekkingsreizigers. “Ik kwam een foldertje tegen met daarop een plek waar ik al heen wilde, maar nog nooit ben gegaan. Nu vond ik het een mooie aanleiding om te gaan”, besluit hij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat