Bijen op je balkon, daar maak je je buren blij mee!

Stadsimkers zijn steeds populairder. Zo zijn er op verschillende plekken in de stad bijenkasten te vinden, zoals op het dak van het Maasstad Ziekenhuis en op het Hilton Hotel. Maar Misha uit Blijdorp gaat hierin een stapje verder…hij houdt bijen op zijn eigen balkon!

Als je aan een stad denkt, dan denk je aan drukte, fietsers, auto’s, veel gebouwen, weinig natuur, noem het maar op. Dit is wel de laatste plek waar bijen zich thuisvoelen, toch? Nou, niets is minder waar! Bijen hebben er juist veel te beleven. Zij brengen de natuur naar onze stad toe, ze bestuiven bloemen en gewassen en zorgen ervoor dat er van alles bloeit. En dat weet Misha Pankevic uit Blijdorp als geen ander.

Misha is pas twee jaar actief als stadsimker, of beter gezegd ‘balkon-imker’. Als liefhebber van honing raakte hij geïnteresseerd in het proces hiervan. En honing komt natuurlijk van de bij. Maar waarom hij dit op zijn balkon doet en niet ergens op het platteland, daar heeft hij een simpele verklaring voor. “In de stad heb ik veel meer bloemen dan de boeren of imkers in het platteland hebben. Er is continu iets aan het bloeien”.

Maar wat vinden zijn buren eigenlijk van deze bijen-hobby? Nadat Misha al zijn buren een brief had gestuurd ter aankondiging van zijn ‘project’, kreeg hij verrassend genoeg allemaal positieve reacties terug. “Sommigen waren zelfs enthousiast”, zo zegt Misha. Zijn buren zagen daar wel de voordelen van in. “Oh, heel goed voor onze tuin! Want wij hebben appels in de tuin en die appels hebben wel insecten nodig om ze te bestuiven”.

De honing die hij van zijn bijen haalt, wordt vooral zelf geconsumeerd. Toch maakt zijn vrouw Lia speciale honingpotjes met een eigen label en mooie versiersels. “Het is ook een soort cadeau. Een cadeau van het milieu, een cadeau van Rotterdam.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter