Blijdorps kunstproject Raam Maar toont mini exposities

Wie in Blijdorp woont heeft misschien wel kunstwerken van het project Raam Maar gezien. Het initiatief is van Jip Piet, hij vraagt verschillende kunstenaars om op negen A5’jes hun kunsten te laten zien. Deze plakt hij vervolgens op de ramen van zijn woning aan het Stadhoudersplein als mini expositie voor voorbijgangers.

De kunstenaar is het initiatief gestart toen hij door de coronacrisis niet meer in de festivalbranche kon werken. “Toen de pandemie begon ben ik eigenlijk meer gaan tekenen en heb ik de tekeningen op de ramen van mijn huis geplakt. Dat beviel zo goed bij de buurtbewoners dat ik door ben gegaan en ook andere kunstenaars heb benaderd. Ik deed dan een oproep via social media of mailde ze.”

De kunstwerken worden om de week vervangen voor nieuwe tekeningen of schilderijen. Inmiddels heeft Piet al bijna 26 exposities getoond. Niet alleen voor wijkbewoners is het project leuk, ook de kunstenaars kunnen er iets aan over houden. Zo zijn de kunstwerken te koop waarvan het gehele bedrag naar de artiest gaat. Jip wil het project gedurende de pandemie voort blijven zetten en het afsluiten met een grote expositie met alle deelnemende kunstenaars.