Blije leerlingen op Katendrechts schoolplein: ‘Ik heb de juf gemist’

De basisscholen in Rotterdam zijn sinds vanochtend weer open. Dat zorgt voor blije gezichtjes van kinderen die hun klasgenootjes, juf of meester hebben gemist. Voor de OPEN Vraag stonden wij aan het eind van de lesdag bij basisschool De Globetrotter in Katendrecht om te vragen wat leerlingen (en hun ouders) vinden van de terugkeer naar school.
Door de gevolgen van het coronavirus waren basisscholen de afgelopen twee maanden gesloten. De leerlingen maakten thuis huiswerk en opdrachten, begeleid door hun ouders. De scholieren hadden digitaal contact met meesters en juffen, maar niet met alle klasgenootjes. “Wat een opluchting zeg”, vertelt een moeder op het schoolplein, “Mijn dochter is ontzettend blij om weer naar school te gaan.”

Wel gelden de regels als 1,5 meter afstand nog steeds. Zo mogen ouders bij De Globetrotter Katendrecht niet in een grote groep voor de school wachten, maar alleen op aangewezen plekken. Ook probeert de school twee verschillende roosters en routes uit voor de leerlingen. “Tot nu toe heb ik geen last van de tijden, dus het blijkt te werken”, zegt een vader op het schoolplein.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat