Bloemen leggen Short Stirling in Crooswijk dit jaar in eenzaamheid

Bij het monument Short Stirling in Crooswijk zou op 13 mei stil worden gestaan bij een bommenwerper die in 1943 crashte op deze plek. De werkgroep die deze herdenking organiseert hoopt, nu de ceremonie niet door kan gaan, de mensen uit de wijk langslopen om zelf een bloemetje bij het gedenkmonument neer te leggen.

Het zou volgens werkgroep Short Stirling EF357 een mooie ceremonie worden waar ook veel kinderen van omringende basisscholen bij betrokken zouden zijn. Zij hebben hier sinds begin dit jaar veel aandacht aan besteed op school. “ We hadden een lesprogramma ontwikkeld voor de kinderen uit de wijk, zodat zij de verhalen van vroeger ook mee zouden krijgen”, vertelt Dik Vuik van werkgroep Short Stirling EF357.

“Het is voor de wijk belangrijk om dit te herdenken”, vertelt Dik, “Mijn moeder woonde in die tijd ook in de buurt en herinnerde zich dat heel veel mensen naar deze rampplek gingen kijken wat er aan de hand was”.

Voor de herdenking aanstaande woensdag zal er de hele dag een iemand van de uit vijf bestaande leden van de werkgroep aanwezig zijn bij het monument. Om mensen te informeren over het verhaal en uit respect voor de slachtoffers van de crash.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat