Bonnie Doets viert 25 jarig jubileum bij Scapino Ballet

Als 18-jarig meisje begon danseres Bonnie Doets bij het Scapino Ballet Rotterdam. Ze vindt het zo’n dynamisch dansgezelschap dat ze nooit de behoefte heeft gehad om ergens anders te dansen en ze is dan ook al een kwart eeuw bij het gezelschap. Ze is nu druk bezig met het repeteren voor de voorstelling TING! die in reprise gaat.

Twee jaar geleden stond het Scapino Ballet al op de planken met TING! in het Ferro dome in het M4H gebied. Dit was om het 70-jarig jubileum van het dansgezelschap te vieren. Deze keer staan ze op de planken in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. TING! is een fantasiewereld met circusartiesten en dansers. Bonnie vindt het een heel bijzondere voorstelling: “We hebben live muziek van de NITS. Zij spelen iedere avond met ons en we hebben een prachtig podium laten bouwen waar het publiek om ons heen zit”.

Bonnie begon op zesjarige leeftijd met dansen, omdat haar grote voorbeeld, haar tante, op ballet zat. Op haar negende werd ze gescout voor de balletopleiding van de Nationale Balletacademie. Vanaf 17-jarige leeftijd stond ze al op grote podia: “Toen ik voor het eerst op grote podia stond, was ik doodsbang”. Over die angst is ze ondertussen heen gegroeid. Ze is met haar 44 jaar de gemiddelde pensioenleeftijd voor dansers gepasseerd, maar helemaal stoppen met dans zal ze niet snel doen: “Ik kan me geen leven voorstellen zonder dans. Dans is wie ik ben”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter