Boomvandaal slaat opnieuw toe op het Noordereiland

boom ons park noordereiland

Opnieuw heeft een vandaal een boom toegetakeld in Ons Park op het Noordereiland. Schreven we vorige maand nog over een boom die door een vandaal werd gepeld, nu zijn verschillende takken van een andere boom – zeer waarschijnlijk doelbewust – afgebroken. Het is nog altijd onbekend wie de dader is.

Er was de afgelopen dagen sprake van flinke onweer in de stad, maar dat een blikseminslag voor de vernieling heeft gezorgd wordt door verschillende buurtbewoners de kop ingedrukt. Er zijn namelijk geen brandresten en de boom staat vol in blad.

Boom Noordereiland
De gepelde boom was uiteindelijk niet meer te redden.

Bovendien schijnen de buren van eilandbewoner Yolande Ferrée (zij heeft de foto van de vernielde boom gemaakt) de vandaal ‘s nachts aan het werk gezien. “Zij hebben het gezien en gehoord. Helaas hebben ze niet de politie gebeld”, zegt ze.

Mysterie van de boomvandaal
De vernieling van deze boom is een nieuw hoofdstuk in het mysterie van de vandaal die het heeft gemunt op bomen in Ons Park op het Noordereiland. In mei werd namelijk de schors van een boom gepeld in hetzelfde park.

De boom was niet meer te redden en werd door Stadsbeheer verwijderd. De schade zou in de duizenden euro’s lopen, aldus Bomenridder Pim Janse.