Borduren op Death Metal-muziek is nieuwe rage in galerie Nieuwe Charlois

Voor ons politiek café Stemmen! heeft Maarten Bel allerlei oplossingen bedacht voor Rotterdamse problemen: hij introduceerde de flirtpaal, schreef zijn ongeboren kind alvast in voor een sociale huurwoning en adopteerde hij een zwerver. Nu komt hij met een oplossing voor alledaagse frustratie: Power Violence Borduren.

Dat is borduren, maar dan terwijl de Rotterdamse “Power Violence”-band GRAF speelt. “Ik borduur sowieso veel, de afgelopen anderhalf jaar heb ik meer dan honderd verschillende werken gemaakt. Een tijd geleden was ik wat oude cd’s aan het luisteren en toen zette ik een metal-plaat op tijdens het borduren. Het was puur toeval, maar het beviel erg goed” aldus Maarten.

IJsbonnen
De live-performance is in Nieuw Charlois, een galerie die niet direct is ingericht voor harde live-muziek: “We hebben alle buren maar ijsbonnen gegeven zodat ze tussen 12:00 en 15:00 een ijsje kunnen gaan halen, maar het zou zomaar kunnen dat vanmiddag de wijkagent ineens voor de deur staat” zegt Maarten.

Maarten hoopt zijn idee voor harde borduurmuziek in de toekomst verder uit te werken: “Er zijn al een hoop online playlists vol borduurmuziek, maar die staan vol met Celine Dion en Michael Bublé en zo. Het lijkt mij te gek om een CD te maken vol snoeiharde muziek speciaal om op te borduren.”

Maarten komt in actie
In de serie ‘Maarten komt in actie’ zoekt Maarten creatieve oplossingen voor herkenbare ergernissen. Van volle containers tot geluidsoverlast van je buren; Maarten lost het op! Hier kijk je de serie terug!