BroodNodig geeft project uit handen aan Stadsbeheer en GroenCollect

Stichting BroodNodig draagt hun project met de broodbakken over aan Stadsbeheer en GroenCollect. Na een zeer succesvolle start in 2016, met een inzameling van ruim 125 duizend kilo oud brood, neemt de gemeente de werkzaamheden die hieraan verbonden zijn over.

Om de overlast van brood op straat en voedselverspilling tegen te gaan, zijn BroodNodig en de gemeente in 2016 gestart met het inzamelen van brood. De containers vol met brood worden vervolgens opgehaald door GroenCollect, die het brood sorteert en brengt naar een plek waar het omgezet kan worden naar groene energie. In het afgelopen twee jaar is ruim 125 duizend kilo brood verzameld!

De wijkgerichte aanpak van BroodNodig is een van de redenen van het succes van het project. Voor het beheer van de bakken zijn namelijk vrijwilligers uit de wijk in de arm genomen om deze op ruim 80 locaties door de stad te beheren. Op deze manier blijft BroodNodig dicht bij hun missie; het brood-vrij houden van de wijk én bijdragen aan circulair Rotterdam.

Per 1 juli zijn de werkzaamheden van BroodNodig overgenomen door Gemeente Rotterdam. De wijkcongiërges van Stadsbeheer worden het aanspreekpunt en GroenCollect blijft de inzameling doen. Dit betekent niet dat de organisatie ermee ophoudt: zij gaan verder met het opstarten van duurzame wijkgerichte projecten als MetDeStad. Op woensdag 3 juli is het initiatief symbolisch overhandigd aan de wijkconciërge in wijkcentrum De Hoed.

Eerder maakten wij in de serie Circulaire Stad een reportage over GroenCollect.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/yMEECKzVHbk?start=191″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Benieuwd naar nog meer circulaire projecten? Kijk dan hier voor meer afleveringen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat