Bruggen in Bloemhof voorzien van 80 nieuwe plantenbakken

Bloemhof en bloemen gaan goed samen. Na de Bloemen voor Bloemhof ontwerpwedstrijd van afgelopen zomer krijgt de wijk nog meer kleur. Vanaf deze week kunnen fietsers en wandelaars namelijk genieten van een nieuw bloemeninitiatief: de bruggen over de Lange Hilleweg worden versierd met 80 nieuwe plantenbakken vol kleurrijke gezelligheid.

De plantenbakken zijn een idee van Stadsmarinier Bloemhof Nienke Riemersma. Nienke is in haar rol heel actief bezig om de wijk leuker en kleurrijker te maken. De versiering van de vier bruggen over de Lange Hilleweg past daar natuurlijk perfect bij. “Het is belangrijk dat er positiviteit, kleur en groen in de wijk komt. Bloemen en Bloemhof gaan natuurlijk perfect samen.” Het idee is een vervolg op het Bloemen voor Bloemhof project van vorig jaar. Met dit project wil de Stadsmarinier de wijk op een positieve manier beïnvloeden en de bewoners dichter bij elkaar brengen. “Vorig jaar hadden we een ontwerpwedstrijd voor een grote muurschildering in Bloemhof. Daar kregen we ruim 200 inzendingen voor.”

Bloemen voor positiviteit
Samen met haar acht collega-stadsmariniers probeert Nienke de fijne kant van de wijk te laten zien. Stadsmariniers worden aangesteld bij sommige wijken waar veiligheid en leefbaarheid een groot vraagstuk is. Onder andere Bloemhof, Hillesluis, Waalhaven en de Spaanse Polder hebben een stadsmarinier. “Onze missie is het contact met en tussen de bewoners te verbeteren en mooie kanten van de wijk te laten zien. Daarnaast willen wij ook in gesprek gaan over de serieuze vraagstukken van de wijk.”

In Bloemhof wordt de wijk, onder andere op initiatief van de stadsmarinier, steeds kleurrijker door alle nieuwe bloemen in de wijk. “Bloemen zijn toch een symbool van blijheid en opfleuren. Ik vind het zo vanzelfsprekend. De buitenruimte krijgt daardoor kleur, groen en gezelligheid, dat maakt het toch fijn om daar te zijn?”, lacht Nienke. De plantenbakken zijn niet het enige lopende of opkomende initiatief. Op dit moment wordt er weer aan een nieuwe muurschildering gewerkt aan de wand van de parkeergarage bij het Oleanderplein. “Ook deze muurschildering is gebaseerd op inzendingen van de bewoners”, legt Nienke uit.

Daarnaast kunnen bewoners binnenkort zich warm maken voor het Bloemhof Festival. Op 18 juni kan iedereen langskomen op het Putseplein voor workshops, optredens en exposities voor en door de buurt.