Bunker uit Tweede Wereldoorlog is oase voor rust en ontspanning

Zouttherapie in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, die goed is voor zowel lichamelijke als mentale gezondheid; het klinkt bijna ongeloofwaardig maar het bestaat echt en ook nog eens in onze stad. Op de Westzeedijk brengt OPEN verslaggever Zoë een bezoek aan deze bijzondere plek.

Zoutmijnmedewerkers hebben altijd behoorlijk zwaar werk verricht, maar bleven toch gezond. Zout helpt namelijk om ontstekingen, bacteriële infecties en overdadige slijmvorming tegen te gaan. De therapie helpt ook goed voor de mentale gezondheid. Bijv. slapeloosheid, depressiviteit en stress.

Clyde heeft corona gehad en heeft hier een long aandoening aan overgehouden, maar deze therapie helpt hem er goed bij: ‘’Ik krijg er echt meer lucht van.’’ De buitenmuren van de bunker zijn maar liefst 1,5 meter dik, wat in de lawaaierige stad een ongekende stilte biedt: “Midden in de stad helemaal geen geluid horen, dat vind ik echt wel fijn”.

Uiteraard kon onze verslaggever Zoë het niet laten om een likje van de zoutmuur te nemen. Zoë: ‘’Het is minder zout dan ik dacht dat het zou zijn, jammer..’’