Burgemeester Aboutaleb trapt campagne Rotterdam Circulair af

Burgemeester Aboutaleb gaf op woensdagmiddag het startschot voor de campagne ‘Van Zooi tot Mooi’. Met deze actie worden alle inwoners, bedrijven én medewerkers van de gemeente uitgedaagt om na te denken over het hoe afval kan worden hergebruikt, vermindert of gerecycled. De campagne duurt tot oktober van dit jaar. 

In een gouden vuilniswagen kwam de burgemeester vanachter de Laurenskerk tevoorschijn. Onder toeziend oog van tientallen ambtenaren en verbaasde voorbijgangers hield hij een toespraak over de kansen die een circulaire economie Rotterdam biedt. Afval is grondstof voor iets nieuws. Afval is dus goud waard. Als onderdeel van de campagne doopte de gemeente twee hybride vuilniswagens om tot ‘goudtransport’. Ook heten de milieuparken aan de Aploniastraat en Melanchtonweg voortaan ‘goudmijnen’.

Van zooi naar mooi
Op Woensdagavond kleuren de Erasmusbrug, Hofpleinfontein en Euromast al goud. De komende maanden rijdt er een gouden tram door de stad, verschijnt er een circulaire editie van GERS! Magazine en maakt OPEN Rotterdam diverse reportages over circulaire initiatieven. De gemeente geeft ‘vijf gouden tips’ die Rotterdammers helpen om minder eten weg te gooien, spullen een tweede leven te geven of plastic afval te verminderen. 

Meer weten over slim omgaan met afval?
Op rotterdamcirculair.nl staan tientallen inspirerende voorbeelden van bedrijven, bewoners en gemeente. Verder zijn hier de vijf gouden tips te vinden, reportages te bekijken én vind je er het circulaire levenslied, geschreven door Harry-Jan Bus van theater Walhalla!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat