Buschauffeurskoppel viert 95e RET-verjaardag met een ‘busbehendigheidswedstrijd’

De RET bestaat 95 jaar. Dit werd op verschillende manieren gevierd. Waaronder een busbehendigheidswedstrijd. Samantha doet voor het eerst mee aan deze wedstrijd samen met haar vriend Michael.

“Ik ben ruim vier jaar buschauffeur en het leuke eraan is dat ik een klein meisje ben in een grote bus door de mooiste stad van Nederland”’, vertelt deelnemer Samantha Schuurman. “Mijn vriend Michael doet ook mee, ik heb hem leren kennen op de bus”, voegt Samantha toe. Ook Michael Wegman doet voor het eerst mee aan deze wedstrijd: “Het feit dat jij de baas bent over je eigen bus is heel leuk aan deze baan.”

De tientallen buschauffeurs moesten een parcours afleggen met 9 verschillende onderdelen. Omkeren, achteruitrijden, het midden van je bus inschatten, perfect stoppen bij een halte en ga zo maar door. Degene met de meeste punten wint.

Maar stiekem was het toch een onderlinge strijd tussen Samantha en Michael. Wie gaat winnen? Beide hebben vol vertrouwen in henzelf. “Ik doe mee voor de ervaring, maar als ik win van m’n vriend is het mooi meegenomen”, zegt Samantha. “‘Ik zal m’n stinkende best doen om haar te verslaan, want dat is toch wel mooi thuiskomen”, vertelt Michel met een glimlach. Uiteindelijk is Michael derde geworden en zal Samantha dit de rest van haar leven aanhoren.