Buurtcentrum Thuis in West helpt inwoners Middelland met voedselpakketten

Buurtcentrum Thuis in West heeft deze week voedselpakketten uitgedeeld aan Rotterdammers die niet in aanmerking komen voor hulp van de Voedselbank maar financieel wel klem zitten. De medewerkers van het buurthuis in Middelland werkten samen met de Paradijskerk waar Rotterdammers producten konden doneren.

Het kerkgebouw aan de Nieuwe Binnenweg was vier dagen geopend zodat buurtbewoners spullen konden langsbrengen. Het leverde niet alleen boodschappen zoals rijst, brood en zuivel op, maar ook een hoop dankbaarheid. “Ik straal er gewoon van”, vertelt een Rotterdamse die liever anoniem blijft. In combinatie met de alsmaar oplopende kosten merkt ze dat het, zonder hulp, steeds lastiger is om de eindjes aan elkaar te knopen. “Je moet eigenlijk in het rood gaan staan, om aan je basisbehoeftes te voldoen. En dat is gewoon van de gekke.”

Alle ingezamelde producten zijn van de Paradijskerk naar het buurtcentrum aan de Robert Fruinstraat gegaan, om vervolgens uitgedeeld te worden aan Rotterdammers uit de buurt die in armoede leven. Naast dit initiatief worden er in het pand in Middelland ook onder andere workshops gegeven, kan men taallessen volgen en worden er buurtmaaltijden aangeboden.