Campagne De Ware Islam moet vooroordelen in Rotterdam over islamitisch geloof wegnemen

Rotterdammer Kashif Akmal is voor de campagne ‘De Ware Islam’ dit weekend in onze stad de straat opgegaan om het gesprek aan te gaan met Rotterdammers. Met borden en posters met daarop teksten als “Ik ben een moslim. Stel je vraag” willen de initiatiefnemers zorgen voor minder vooroordelen tegenover de moslimgemeenschap.

“Het gaat erom dat je meer begrip voor elkaar probeert te ontwikkelen”, aldus Kashif Akmal, een van de deelnemers aan de actie. Hij noemt dit ongelooflijk belangrijk omdat het islamitisch geloof soms in een negatief daglicht staat. De groep kwam samen op het Binnenwegplein en dat leverde leuke gesprekken op. “Ik stel me kwetsbaar op door met zo’n bord op straat te gaan staan, maar gelukkig krijg ik heel veel positieve reacties.”

Vrede
De gesprekken die Kashif heeft gaan niet alleen maar over de Islam, er wordt ook veel gepraat over de oorlog in Oekraïne. “Hoe kunnen we dat deëscaleren? Ik denk dat wederzijds begrip en met elkaar communiceren op menselijk niveau voor vrede kan zorgen.” Uiteraard wordt er ook veel over het geloof gepraat bij de actie: “Ik heb heel veel theologische gesprekken gehad, met Christenen bijvoorbeeld, maar ook veel Moslims met vragen wisten ons te vinden.”