Camping Crooswijk neemt wijksafari op de hak

De journalistieke wijksafari door Crooswijk die eerder dit jaar werd aangeboden via een advertentie in de Trouw, viel bij veel Rotterdammers in het verkeerde keelgat. “Aapjes kijken tegen betaling” werd het genoemd. Onder het mom van “mooi niet, kunnen wij beter” kun je tijdens Camping Crooswijk op wijksafari. Gratis en voor niks én georganiseerd door Crooswijkers.

De tocht is een dikke knipoog naar de omstreden wijksafari. “We wilden een tegengeluid laten horen en wie kan je de wijk beter laten zien dan de mensen die er wonen? “, aldus Rafael Krijgsman, wijkbewoner en organisator van Camping Crooswijk. De bezoekers van Camping Crooswijk kunnen tijdens het evenement mee met een treintje en krijgen een verrekijkertje om op zoek te gaan naar de zeldzame Crooswijker(t). De organisatie is nog druk bezig om de route voor de wijksafari uit te stippelen, maar naar verwachting worden er veel plaatselijke café’s aangedaan.

Camping Crooswijk is een driedaags festival van 31 augustus t/m 2 september op het Schuttersveld in Crooswijk. Naast de wijksafari zijn er ook optredens van o.a. de Wannebiezz, spoken word artist Christopher Blok en Convoi Exceptional. Bekijk hier het hele programma.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter