Carnisse aan vooravond stadsvernieuwing

Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) worden enkele honderd miljoenen euro’s in Rotterdam-Zuid gepompt. Een van de projecten waar het geld voor gebruikt gaat worden is de stadsvernieuwing in, onder andere, Carnisse. Bestaande woningen gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwe woningen.

Vers Beton deed onderzoek naar NPRZ en kwam tot de conclusie dat er onduidelijkheid is over de financiering van de stadsvernieuwing en dat de plannen (en de gevolgen van de plannen) nog niet helder zijn. Lees hier verder.

Wij liepen ondertussen alvast mee met enkele bewoners in Carnisse om te peilen hoe de situatie er nu is en om te kijken wat de meningen zijn over de stadsvernieuwing.

Deze aflevering: We volgen twee Carnissenaren. Ziya groeide op in de 2e Carnissestraat. Na 15 jaar ergens anders te hebben gewoond keerde hij terug naar een straat die aan één kant al helemaal is dichtgetimmerd, wachtend om te worden gesloopt.

Marco loopt al sinds de oprichting mee met Burger Blauw. Deze groep vrijwilligers gaat twee avonden per week de straat op in Carnisse om de buurt te controleren op situaties die niet veilig, schoon of heel zijn. Hij heeft de buurt langzaam zien veranderen.

Deze publicatie kwam tot stand met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (fondsbjp.nl).

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter