Caro kijkt met tranen in haar ogen naar heftige demonstraties in Colombia

Al meer dan een week wordt in Colombia gestaakt  tegen hervormingen van het belastingstelsel, de agressieve politie en het corrupte regime. In Rotterdam kijken mensen met een liefde voor het Zuid-Amerikaanse land, gespannen naar wat er speelt. Om toch in actie te komen op afstand, gaan een aantal Rotterdammers naar Den Haag voor een demonstratie.

Caro verhuisde een aantal jaren geleden naar Rotterdam voor de liefde. “Die liefde is inmiddels over, maar de liefde voor Rotterdam is er nog steeds.” Met tranen in haar ogen kijkt ze naar de beelden uit haar thuisland. “Het is niets nieuws, deze dingen gebeuren vaker. Nu kijkt de hele wereld, dat is positief.” Caro organiseert vrijdag 7 mei een demonstratie bij de Colombiaanse ambassade in Den Haag. 

Ook de Colombiaanse Johanna en haar Nederlandse man Sebastiaan zetten zich op afstand in voor het land. Normaal organiseert het stel ‘Cinema Colombiano’, een Colombiaans filmfestival in Rotterdam. Door corona gaat dat niet, dus maken ze nu radio. Dat is normaal gesproken met vrolijke Colombiaanse muziek, maar de laatste uitzendingen gaat het uiteraard alleen over de gebeurtenissen in Colombia. Ook zij gaan bepakt en bezakt op pad naar Den Haag. “Je bent buiten Colombia, maar je moet iets doen en niet alleen vanaf je computer.”