Chef-kok Hans en chef-kok Erik van Loo maken samen een echte ‘Hansalon’

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode Rotterdamse gasten ontvangt op de bovenste verdieping van de Zalmhaventoren. In iedere aflevering gaat Hans met zijn gast in gesprek over het leven, diens link met Rotterdam en de verhouding tot bepaalde gerechten.

In de zesde aflevering van deze negendelige serie, is chef-kok Erik van Loo te gast. “Een twee sterren chef, maar we komen er wel”, grapt Hans. Samen maken ze een ‘Hansalon’, ofewel een kapsalon met een twist. “Voor de Hansalon gebruiken we Rotterdamse patat, gebakken ribeye en het jus daarvan en een zelfgemaakte kaassaus.” De twee snijden, proeven en koken erop los.

Het recept van de ‘Hansalon’ is als volgt:

De ingrediënten:

● Friet
● Ribeye
● Andijvie
● Knoflook
● Zonnebloemolie
● Mayo
● Truffeltapenade of truffelmayo uit de winkel
● Roomboter
● Zout, peper
● Lente ui
● Spaanse peper
● Hotdogbroodje
● Cheddar cheese saus of plakjes cheddar cheese
● HW hotdog-worst of iets wat erop lijkt
● Ontbijtspek
● HW zwarte biersaus

Zo maak je het gerecht:
1. Doe wat cheddar cheese saus of een plakje cheddar en de hotdog-worst in het hotdogbroodje. Rol het geheel in het ontbijtspek.
3. Bak de RotDog in ongeveer 8-13 min. goudbruin in de koekenpan op een niet te hoog vuur. Leg ze in de oven op 90 graden.
3. Snij wat lente-ui en een Spaanse peper fijn.
4. Wrijf de Rib Eye in met peper en zout. Smelt boter en zonnebloemolie in de pan en laat deze goed bruin worden. Bak de Rib Eye medium rare.
5. Frituur de patat.
6. Snij de Rib Eye in dunne plakjes.
7. Doe in een schaal of bak eerst de andijvie, daarop de patat, de plakjes Rib Eye, de jus van het vlees, de truffelmayo en cheddar cheese sauce of smelt plakjes cheddar en top hiermee af. Strooi als laatste de lente-ui en het pepertje over de Hansalon.
8. Serveer de RotDog met zwarte biersaus bij de Hansalon.

Chef Hans Bode
Chef Hans Bode is al ruim twintig jaar een vaste waarde in Rotterdam horeca ondernemer met zijn street food truck op de Coolsingel. In al die jaren hebben mensen uit alle lagen van de Rotterdamse samenleving van zijn creaties mogen genieten. Naast deze allereerste serie op Open Rotterdam zorgt zijn aanwezigheid op festivals als Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz ervoor dat de geboren en getogen Rotterdammer zijn culinaire handtekening nu ook op heel Nederland aan het zetten is.

Je ziet Koken met Hans elke woensdag vanaf 18.15 uur op OPEN Rotterdam TV. Alvast vooruit kijken doe je hier!