Chicks and the City maakt voortaan podcast vanuit Centrale Bibliotheek

De podcast en talkshow van radioproject Chicks and the City wordt vanaf woensdag 13 februari in de Centrale Bibliotheek opgenomen. Voorheen was Chicks and the City te beluisteren via Radio Rijnmond. Nu wordt er samengewerkt met Bibliotheek Rotterdamen ligt de focus op het maken van podcasts.De opnames zijn elke woensdagavond. De show wordt live online gestreamd en bezoekers zijn welkom de uitzending bij te wonen.

“Wij hebben 8 jaar lang hele mooie radio gemaakt bij radio Rijnmond. Door de nieuwe samenwerking met de bibliotheek kunnen wij nog dichter bij onze doelgroep komen”, aldus programmamaker Natasja Morales. Ook Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam is verheugd op de samenwerking. “Bibliotheek Rotterdam is dé plek waar jongeren kennis en vaardigheden ontwikkelen. We werken daarbij graag samen met partners waarmee we dat nog beter kunnen verwezenlijken. Door deze samenwerking bieden we samen met Chicks and the City een uniek platform waarbij enthousiaste meiden een stapje verder worden geholpen in hun ontwikkeling en bovendien elkaar kunnen inspireren. “

In oktober 2018 is Chicks And The City gaan podcasten. Deze podcast is dè Survival & Inspiration Guide voor de moderne, kosmopolitische (jonge) vrouw en iedereen die zich hierin kan vinden. Een programma gemaakt voor en door meiden. Iedere week werken verschillende meiden met diverse achtergronden in de leeftijd 15 – 25 in hun vrije tijd aan de podcast. De grote diversiteit van de meiden zorgt ervoor dat de dames elkaar inspireren, motiveren en van elkaar leren. Leren presenteren, interviewen, onderzoek doen, vergaderen, regie voeren, geluids- en beeld reportages maken en het beste uit jezelf halen: de dames zijn aan zet.

In 2005 bedacht Natasja Morales het concept van meidenradio als participatieproject: radio gemaakt voor en door meiden in de leeftijd 15-25 uit Rotterdam. Chicks And The City was onder de naam Chica Radio vier jaar lang te beluisteren op jongerenzender FunX. In 2011 maakte het programma de overstap naar de regionale zender RTV Rijnmond. Chica Radio werd vanaf dat moment ‘Chicks And The City’ en kon rekenen op een breed publiek: van jong tot oud.

De eerste podcast wordt op woensdag 13 februari tussen 17:30 en 19:45 uur in de bibliotheek opgenomen. Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam en stadsdichter Dean Bowen, zijn dan te gast om te praten over de rol van de bibliotheek in deze snel veranderende maatschappij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter