Chicks On Screen duiken in de wereld van activisme

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks And The City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

Besteed jij op social media wel eens aandacht aan onderwerpen zoals Black Lives Matter, vrouwenrechten, het klimaat of andere onderwerpen die je belangrijk vindt? En denk je dat je op die manier iets kunt veranderen? In deze aflevering onderzoekt reporter Kamar Alahmad het onderwerp activisme. Zij gaat hierover in gesprek met Shirin Mirachor, directeur van (A)WAKE en artistiek directeur van MONO.

(A)WAKE is een Rotterdams collectief dat zich richt op thema’s die te maken hebben met kunst, activisme, politiek en digitale cultuur. Met (A)WAKE organiseert oprichter Shirin Mirachor de panelreeks ‘New Activism’ waarin nieuwe vormen van activisme en nieuwe stemmen binnen het hedendaagse activisme een podium krijgen.

Reporter Kamar bezocht de laatste panelavond in de reeks. Deze avond stond in het teken van activisme in de huidige tijd waarin corona een grote rol speelt. Veel mensen hebben behoefte aan verandering, maar hoe zet je dat om in actie?

Ook reporter Ashanti Dunand is in de wereld van activisme gedoken. Zij doet verslag van de première van de interactieve documentaire #VerlorenJongensZullenWinnen. In de documentaire worden jongeren gevolgd die social media inzetten als platform van verzet.

Ben jij of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat