Chicks on Screen trainen mee met American Football-damesteam

In televisieprogramma Chicks On Screen duiken de meiden van Chicks and the City podcasts in een voor hen nog onbekende wereld en gaan zij op onderzoek uit. Gaat het ze lukken zich te verplaatsen in een ander?

Denk je aan American Football, dan denk je vaak aan sterke en ruige mannen die elkaar tackelen op het veld. Maar wist je dat Rotterdam een American Football-team voor dames heeft? In deze derde aflevering van Chicks On Screen traint reporter en radiochick Monique Wetering mee met quarterback Josefien Brinkman.

Rebels Rotterdam is een American Football-team voor dames en is in 2018 opgericht. Het team bestaat uit vijftien dames van verschillende leeftijden en culturele achtergronden. De sport is erg populair in Amerika en wordt vooral met pijn en agressie geassocieerd. Daarnaast wordt het als een ‘echte mannensport’ gezien. Maar is dat wel terecht? En welke vooroordelen zijn er over vrouwen die aan American Football doen? Reporter Monique zoekt dat in deze nieuwe aflevering uit!

Ben of ken jij een meid tussen de 15 en 25 jaar uit de regio Rotterdam, en lijkt het je tof om mee te doen aan Chicks On Screen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wie weet zien we je binnenkort!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat