Chinese harp, opera en en krumping in de parkeergarage van Kruisplein

De stadsparade Orfeo & Majnun van Operadagen Rotterdam brengt verschillende kunstvormen samen. Cocreatie staat centraal op de tien locaties waar het mythologische liefdesverhaal van Orfeo en Majnun wordt verteld. Bijzonder is de samenwerking in de parkeergarage van Kruisplein waar een krumper, Chinese harpist, operazanger, een spoken word-artiest en dansers samenkomen.

In de derde aflevering van de serie over Orfeo en Majnun zijn wij bij een repetitie voor dit bijzondere optreden. Het verhaal is als volgt: Eurydice is overleden en haar geliefde Orpheus is daardoor ontroostbaar. Hij daalt af naar de onderwereld om Eurydice terug te halen. Hij mag haar mee naar boven nemen, maar mag niet achterom kijken of ze daadwerkelijk achter hem aankomt. Hij kan het uiteindelijk niet laten en kijkt toch achterom, waardoor zijn grote liefde terugvalt in de onderwereld.

De stadsparade Orfeo & Majnun vindt plaats op 18 mei als onderdeel van de Operadagen Rotterdam. Tijdens Orfeo & Majnun worden de Griekse tragedie over Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal over Layla en Majnun samengevoegd tot één verhaal. De thema’s liefde, verlies en verlangen staan centraal.

Deze video is gemaakt in opdracht van OPERADAGEN Rotterdam. Orfeo & Majnun is een internationaal samenwerkingsproject. Initiatiefnemer: De Munt (Brussel). Europese partners: Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Krakow Festival Office (Polen), MSMFeira (Portugal) en Operadagen Rotterdam. Ondersteund door Creative Europe.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter