Circulair zwembad in de Zevenhuizerplas in Nesselande komt steeds dichterbij

Het verwarmde, circulaire zwembad in de Zevenhuizerplas in Nesselande komt steeds dichterbij. In januari startte een groep bewoners een crowdfundingsactie om zo’n zwembad te financieren: een doelbedrag van 4.000 euro was nodig voor een energieconcept. En dat bedrag is nu binnen, maakt de werkgroep bekend, die erg dankbaar is voor alle donaties.

Esther Schulte, Said Youssef en Jan Lemmers vinden dat er te weinig wordt gezwommen in de plas. Alleen op warme dagen zwemmen mensen in het water en dat is zonde, want het water in de Zevenhuizerplas is erg schoon en zwemmen in natuurwater is erg fijn, aldus de werkgroep. “De prikkeling van de frisse lucht op je huid geeft energie. De fluitende vogels en wuivende bomen geven je rust. En zwemmen is bij uitstek een sport die door jong en oud, fit of met een mindere conditie, beoefend kan worden.” 

Het openluchtzwembad aan de Rotterdamse kant van de Zevenhuizerplas zou in de ogen van de werkgroep het zwemmen in de plas moeten stimuleren, want het is altijd open. Bovendien zijn zwemmers niet afhankelijk van de weersomstandigheden of van de openingstijden van reguliere zwembaden.

Met het opgehaalde bedrag kan een concept van het zwembad gemaakt worden, dat antwoord geeft op de vele vragen die er nog zijn . “Vragen van de werkgroep zelf, maar ook van kritische bewoners, zwemmers en surfers.” De presentatie van het ontwerp verwacht de werkgroep in het najaar.

In de video hieronder legt de werkgroep de plannen voor het circulaire zwembad uit.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat