Club Haug verovert Lowlands 2023: ‘Heel erg vereerd dat we er dit jaar weer staan!’

Voor het tweede jaar op rij staat de Rotterdamse Comedy Club Haug op het podium tijdens Lowlands in Biddinghuizen. Vijf solisten geven een show en als grote afsluiter, host de comedy club ook nog eens een line-up comedians in de Juliet, een van de grootste podia tijdens Lowlands. “We gaan er weer een groot feest van maken!”

Lowlands is een van de grootste Nederlandse muziekfestivals, die sinds 1993 wordt georganiseerd op het evenemententerrein van Walibi Holland. Het staat voornamelijk bekend om de grote (inter)nationale muzikale programmering, maar er is meer. “Het festival doet ook heel veel met cabaret en cultuur. En een groot deel van de programmering is komedie.”

“Vorig jaar kon de festivalorganisatie al niet meer om ons heen en zo werden we uitgenodigd”, zo vertelt Debbie van Polanen, mede-eigenaar van Club Haug. Dit was zo een succes dat de club ook dit jaar weer mocht aansluiten en hier zijn zij super blij mee en heel trots op. Het optreden tijdens Lowlands is voor de komedianten veel spannender dan in een normale komedieclub. “Je moet enorm veel zelfvertrouwen hebben, heel erg spelen op je gevoel, want er komt heel weinig feedback vanuit het publiek. Doordat het zo groots is, kan je niet goed zien en horen wat er in het publiek gebeurt. En dit is nou juist belangrijk voor een comedian”, zo beschrijft Van Polanen. Ondanks de extra spanning heeft iedereen er heel veel zin in.

Rotterdam vs. Biddinghuizen
“Het gevoel dat we creëren in Rotterdam is ook wat we hopen mee te nemen tijdens Lowlands. Hier drinken we een drankje, eten we een hapje, lachen we ons kapot en daarna gaan we nog lekker stappen.” Debbie hoopt dat het voor de show, zondag op maandagnacht net zo in elkaar zit. “We hopen dat ze lekker naar onze show komen, samen heerlijk komen lachen en er met ons een feestje van maken en daarna gaan we ook lekker los met z’n allen om het festival goed af te sluiten.” Zo ging het ook vorig jaar. “Toen stonden en dansten de mensen zelfs op hun stoelen. De sfeer was goed!”

Nieuwe lichting
Dit jaar is er een nieuwe lichting comedians in de line-up van de komedieclub tijdens Lowlands. “Wat wel tof is, is dat de komedianten die vorig jaar in onze line-up zaten, dit jaar benaderd zijn door Lowlands om een solo show te geven. Dat is natuurlijk wat je wil!”, aldus Debbie. Er zijn een flink aantal solisten van de club geprogrammeerd. Al vanaf vrijdag 18 augustus kunnen de festivalbezoekers genieten van de eerste shows. Daan van der Hoeven en Finn Visser bijten het spits af met hun solo show in de Adonis. Ook staat er meer Rotterdams talent op het podium dit weekend, waaronder Tim Hartog en MC Daveson Ignatia. Voor de gehele programmering en line-up kun je terecht op de website van Lowlands.