Community Plastics maakt design voorwerpen van oud plastic

Milieubewust ondernemen en commercieel succes gaan prima samen. Dat laat ontwerper Frans Taminiau zien met zijn ontwerpen van gerecycled plastic. Van oud plastic maakt Community Plastics mooie designobjecten en probeert daar de bewoners van het Oude Noorden zoveel mogelijk bij te betrekken.

Frans zocht naar een oplossing voor het plastic probleem, hij zag een belangrijk knelpunt bij hoe de burgers met plastic afval omgaan. Rotterdammers moeten het nut in gaan zien van het plastic afval scheiden. Daarom staat de werkplaats van Community Plastics midden in de wijk en worden er objecten gemaakt die logisch zijn voor de wijk, zoals een hinkelbaan of vogelhuisjes.

Frans zamelt in de wijk plastic in samen met bewoners en basisscholen uit de buurt. Op basisschool de Fontein legt hij samen met de leerlingen de eerste tegel van een hinkelbaan die is gemaakt van het plastic dat de leerlingen zelf hebben verzameld.


In de serie Waardevol Ondernemen belichten we vier Rotterdamse ondernemingen die op een bijzondere manier waarde leveren aan onze stad. Deze serie is mede mogelijk gemaakt door MAEX Rotterdam. De productie wordt onder redactionele verantwoordelijkheid van OPEN Rotterdam gerealiseerd. Kijk de afleveringen hier terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter