Coolhaven Connect: Waarom stemmen voor de Provinciale en Waterschapsverkiezingen?

De Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen zijn woensdag 15 maart. Het onderwerp is trending, maar begrijpen we eigenlijk allemaal wat de Waterschappen en Provinciale Staten doen? De jongeren van de podcast-serie Coolhaven Connect gaan daarom op onderzoek uit en spreken leden van de Provincie en de Waterschappen over zat zij nou eigenlijk doen.

Voor deze podcastaflevering heeft Coolhaven Connect de samenwerking gevonden met Hieroo Rotterdam, de lokale consultant met impact gevestigd hier in de stad. Mark Damen, ook werkzaam bij Hieroo gaat in gesprek met Joey ten Cate, beleidsmedewerker lokale energie-initiatieven en inclusieve energietransitie bij de Provincie Zuid-Holland. Hoe is de provincie georganiseerd en wat doet de provincie en wat de gemeente? Joris van de PvdA, Jose van GroenLinks en Arjen van het CDA geven een pitch.

Mark gaat ook in gesprek met Neeldert van Laar, educatie adviseur van Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Of is het toch een waterschap? Waarom zijn er drie waterschappen in Rotterdam? En wat doen ze eigenlijk? In de tweede helft van deze podcast ook pitches van Lisanne van D66, Mariëlle van de BBB en Jorinde van de VVD, en ook komen JA21 en de SP nog aan het woord. Niemand minder dan Chris Blok sluit zo beide onderwerpen af met spoken-word.

Luister nu naar aflevering 6 van Coolhaven Connect

Coolhaven Connect is een traject waarbij jongeren uit Rotterdam-West werken aan hun mediaskills, onder andere door podcasts te maken over onderwerpen die voor hen relevant zijn.