Coolhavenbrug blijft voorlopig dicht na problemen met constructie

Het is nog onduidelijk hoelang Rotterdammers geen gebruik kunnen maken van de 1e Coolhavenbrug. Bij een inspectie zijn er gebreken gevonden in de draaipunten van de brug en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. De brug is sinds donderdag 6 oktober dicht voor al het verkeer.

Wethouder Vincent Karremans, Wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit, laat weten dat het repareren van de brug een “complexe opgave is en het daarom enige tijd kan duren”. Het is nog onduidelijk hoe lang inwoners van onze stad op een andere manier op hun bestemming moeten komen. Rotterdammers wordt aangeraden om gebruik te maken van de Parkhavenbrug of tram 18 te pakken.

Lage Erfbrug
Eerder dit jaar moest de Lage Erfbrug ook al ruim twee maanden dicht wegens scheuren in de draaipunten van de brug. De scheuren ontstonden doordat de draaipunten te zwaar belast werden elke keer dat de brug opende. “Als de scheuren niet op tijd worden verholpen, kan in het ergste geval de brug uit de draaipunten vallen en dan komt er tweehonderd ton aan gewicht naar beneden”, legde projectmanager civiele Kunstwerken Rob Zwinkels in maart uit.

Met dikke ijzeren platen werden alle zeven draaipunten van de Lage Erfbrug uiteindelijk verstevigd, waardoor de brug eind maart weer open kon.