Coolsingelpraat: Welke gevolgen heeft corona op Rotterdamse horeca en cultuur?

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis op de Rotterdamse horeca en cultuursector? In de speciale aflevering van Coolsingelpraat, de politieke podcast van Rotterdam, staat deze vraag centraal, nu Nederland weer een beetje uit de lockdown krabbelt. Te gast zijn Tijmen Meijer, Lies Roest, Rento Zoutman en Elene Walgenbach. Zij schuiven aan in de videocall bij presentatoren Caterine Baeten en Ewoud Kieviet.

Ondernemer is een van de drie eigenaren van de Biergarten bij het Schiekadeblok en restaurant Ayla op het Kruisplein. Door corona moesten zijn zaken sluiten, terwijl een topzomer te wachten stond met het EK Voetbal, het Eurovisie Songfestival, de Olympische Spelen en Feyenoord in de bekerfinale. “Zoveel evenementen als dit jaar hadden we nog nooit gedaan, dus we hadden er echt heel veel zin in.”

Naast Meijer bespreken we met raadslid Lies Roest van GroenLinks wat Rotterdam voor deze ondernemers kan doen en wat dit betekent voor de werkgelegenheid in de stad. En met Rento Zoutman van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en D66-raadslid Elene Walgenbach bespreken we de cultuursector: “Ik maak me vooral veel zorgen over de kleinere makers en grassroots makers die geen band met de gemeente hebben, die zouden kunnen wegvallen. Dat zou heel erg zonde zijn”, zegt Walgenbach.

Kijk hier de videocall.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frotterdamisopen%2Fvideos%2F243962866921944%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>

Luister je liever de podcast? Dan kan ook!

<iframe width=”100%” height=”166″ scrolling=”no” frameborder=”no” allow=”autoplay” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/818756947&color=%232bc705&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true”></iframe>

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat