Coronavirus bereikt Rotterdam

Het is nu zeker dat de patiënt die gisteren in het Erasmus MC is opgenomen besmet is met het coronavirus. Dat blijkt uit een tweede confirmatietest op het virus waarop de patiënt vandaag positief is getest. Het is nog onduidelijk of het om de patiënte van middelbare leeftijd gaat, die gisteren vanuit de Intensive Care in het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem is overgeplaatst naar het Erasmus MC. Het Beatrix ziekenhuis is nu gesloten voor bezoek en neemt geen nieuwe patiënten meer op om verdere besmettingen te voorkomen. Dat blijkt uit een persconferentie van het RIVM die vanmiddag live op de website van de NOS was te volgen.

 

De persvoorlichter van het Erasmus MC Joyce de Bruijn geeft aan dat de met het coronavirus besmette patiënt in contactisolatie is opgenomen. Dat betekent dat bezoekers en personeel alleen contact mogen hebben met de patiënt, met beschermende kleding aan. Of het om dezelfde patiënt gaat eerder was opgenomen in Gorinchem kan de Bruijn niet bevestigen wegens privacy redenen. Wel geeft ze aan dat alle poli’s het ziekenhuis gewoon open blijven voor patiënten en bezoek.

 

Wij gingen eerder deze week al de straat op om te vragen wat de Rotterdammers ervan vonden dat het Coronavirus mogelijk het Songfestival in gevaar brengt. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat