Crowdfunding campagne voor sportfilmmakers van start

Rotterdamse sportfilmmakers beginnen vanaf vandaag een crowdfunding campagne om hun sportfilm te realiseren. Vanaf 2 oktober tot 3 november kan er gedoneerd worden voor de plannen via cinecrowd.

Al eerder is er bekend gemaakt dat sportverslaggever Leo Oldenburger een documentaire wil maken over panda’s. De Rotterdamse ijshockeyblub die een korte periode heel succesvol was. Via de actie wil Leo 7000 euro op halen.

Wendelien Voogd wil een sportdocumentaire maken over de fanatieke springruiter Tiffany de Jong. Zij is geselecteerd voor talenten training centrum Zuid-Holland, hier worden jonge talentvolle springers opgeleid voor de topsport. Tiffany heeft als droom om een van de beste springers te worden.

De laatste film is van Ross Walker, Chasing Windmills. De film gaat over Koos (1943) die opgroeid is in de wijk Crooswijk. Hij droomt ervan om net zo als zijn held Bep van Klaveren te worden. Daarom probeert Koos naar Amerika te gaan, om daar zijn dromen te realiseren.

Doneren voor deze drie films kan op https://cinecrowd.com/en.

CineCrowd maakt samen het met Topsport Rotterdam en OPEN Rotterdam mogelijk om deze sportfilms te realiseren. De films worden vertoond op het AD Sportfilmfestival en maken kans op de Sportfilm Award ter waarde van 2.000 euro.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat