Crowdfundingsactie van Runell uit Hoogvliet heeft nog de meeste impact op hemzelf

Runell uit Hoogvliet startte maandag 14 december met een crowdfundingsactie. In een aanvullend bericht liet hij weten, graag zijn steentje bij te willen dragen aan de gemeenschap en dan vooral aan mensen die het minder hebben. Hij vroeg daarom om een kleine donatie, zodat hij boodschappenbonnen kon halen voor 50 gezinnen met kerst. Zo’n 5 dagen later is zijn streefbedrag nagenoeg binnen. In een korte tijd werd hij overdonderd met donaties, giften en vooral ook berichten van gezinnen die in zwaar weer verkeren. Al deze verhalen komen bij Runell binnen, letterlijk en figuurlijk.
Emotioneel zwaar
‘Het is emotionally draining’, laat Runell aan de telefoon weten. ‘Al die verhalen doen zeker wat met je. Ik krijg honderden aanmeldingen, maar heb maar een aantal bonnen. Nu moet ik mensen teleurstellen’. Zijn actie is een groot succes. Mensen kunnen doneren, maar ook contact zoeken als ze zelf kans willen maken op een boodschappenbon voor de kerst. Runell heeft net een aantal weken vakantie van zijn werk, maar ontspannen zit er voor hem niet in. Hele dagen is hij bezig met de verhalen en donaties die hem bereiken.

Persoonlijke verhalen en stil verdriet
Mensen uit heel Rotterdam kunnen zich aanmelden voor een bon. Toch ziet hij ook berichten voorbij komen van gezinnen die hij persoonlijk kent. ‘Ik kreeg een bericht van een moeder van een klasgenoot van mijn dochter. Ze twijfelde of ze het moest sturen, maar ze liet toch weten dat ze het moeilijk heeft. Van sommige mensen heb je geen idee dat ze het soms stil heel zwaar hebben. Mooi dat ze dan toch de kracht hebben om dat te delen’.

Een ander verhaal dat hem bij is gebleven is de strijd van een jong gezin. ‘Ze leven van een bijstandsuitkering en door een systeemfout hebben ze geen recht op huurtoeslag. De man heeft schulden en is werkloos door corona. Ze lieten weten dat het niet lukt, om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarnaast is ook hun auto in beslag genomen, terwijl ze die hard nodig hebben door een chronische ziekte.’

Een voorbeeld voor zijn dochters
Runell heeft het nu met zijn gezin goed, maar vroeger zaten zijn ouders ook in zwaar weer. ‘Mijn ouders wilde dat toen zoveel mogelijk verborgen houden, maar dat kan bijna niet. Met deze actie hoop ik ervoor te zorgen dat gezinnen dit nu met kerst even niet hoeven te ervaren’. Hij wil ook graag een goed voorbeeld zijn voor zijn dochter en ongeboren dochter, door mee te geven dat het waardevol is iets voor andere mensen te doen. Hij betrekt zijn dochter Danee dan ook bij de loting en het afgeven van de bonnen. ‘Ik wil haar laten weten dat het niet voor iedereen normaal is om zomaar boodschappen te kunnen doen’.

Tot uiterlijk 22 december kan er gedoneerd worden, daarna wil Runell de bonnen verloten zodat er in ieder geval 50 gezinnen een hele mooie kerst tegemoet gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat