Dag van de mantelzorg: Yvonne en Ger in het zonnetje

Het is dinsdag 10 november de ‘Dag van de Mantelzorg’. Ook in de Soderblom flat in Ommoord worden de mantelzorgers daarom flink in het zonnetje gezet.

Ger Bakker zorgt al ruim vier jaar intensief voor zijn moeder Aafke. Met haar 103 jaar is ze een taaie en met zoon Ger, komt ze de dagen prima door. “Als je echt van iemand houdt, dan moet je dat vandaag nog laten weten. Dat is ook wat ik haar heb verteld. Diegene kan je zomaar ontvallen en dat is vreselijk”, stelt Bakker. Hij verloor zijn vader in 1990 plotsklaps aan aneurysma, een slagaderlijke bloeding en vanaf dat moment veranderde er iets in hem. Hij kreeg naar eigen zeggen meer aandacht voor zijn moeder. “Het is voor mij een zegen dat ik nu 24/7 voor haar kan zorgen. Ik zou niet willen dat ze bij anderen is en ben blij dat ik haar bij me heb. Ik denk dat andere mensen niet dezelfde aandacht kunnen opbrengen”, vertelt Bakker. Hij heeft twee boterhammen voor zijn moeder gesmeerd en voert haar met alle liefde.

Een andere mantelzorger die in het zonnetje gezet wordt is Yvonne Quispel. Zij brengt iedere morgen een verse kop koffie en vers geperste jus d’orange naar buurvrouw Loeki. “Het is iets wat je zelf wilt en doet. Dat heb je over voor je mensen en de mensen die naast je wonen. Als je ziet hoeveel mensen in Rotterdam niet eens naar elkaar kijken en elkaar niet kennen. Het is ook gewoon gezellig om te doen”, zegt Yvonne. Samen keuvelen ze rustig terwijl ze genieten van de koffie. “Jij maakt alles weer goed. Dat is niet om je te vleien, maar dat is gewoon zo”, zegt Loekie tegen Yvonne.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter