Dak van Maassilo wordt duurzaam, multifunctioneel en groen

Bram van Grinsven heeft de ideeëncompetitie “De Maassilotop” gewonnen. Hij gaat de nieuwe skybox boven Factory010 en de club Now&Wow inrichten op de Maassilo. De tweede prijs is gegaan naar JA arquitectura en technisch adviseur Groendak BV. Daarnaast hebben zij ook de duurzaamheidsprijs gekregen van de gemeente.

Bram van Grinsven is erg blij dat hij iets mag toevoegen aan de Maassilo. “Het is geweldig dat een plaats waar ik af en toe uitga een eigen stukje heeft, ontworpen door mij!”, zegt Bram vol trots.

Ontwerper Joan Alomar Mateu, van JA arquitectura, vindt het geweldig dat hij iets aan een van de meest iconische gebouwen in Rotterdam mag toevoegen: “Ik woon al ruim tien jaar in Rotterdam en ben behoorlijk gehecht aan de Maassilo. Toen ik van de wedstrijd hoorde, moest ik meedoen!”

Het idee is dat er een duurzaam groen dak komt met zonnepanelen als een soort energy farm. Dit houdt in dat het gebouw zichzelf voorziet van energie. De twee partijen gaan dus allemaal hun eigen deel van het dak van de Maassilo inrichten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat