DakenDiva stimuleert Rotterdammers met het bouwen van groene daken

Organisaties DakenDiva, Rooftop Revolution en de gemeente Rotterdam slaan de handen ineen en gaan op zoek naar Rotterdammers die willen werken aan groene daken in hun wijk. Het pilot project start deze zomer in de wijken Hoogkwartier, Middelland, Het Nieuwe Westen en Bloemhof en moet vervolg krijgen in de hele stad.

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland. Met 18,2 miljoen vierkante meter aan daken kan er volgens Esther Wienese, eigenaresse van DakenDiva nog veel worden ingevuld. “De gemeente Rotterdam is al heel lang bezig met het vergroenen van daken en geeft daar sinds 2009 al subsidies voor. Niet iedereen is hiervan op de hoogte en daarom willen wij Rotterdammers hierover informeren.” Volgens Esther moeten de daken vanwege het extreme klimaat aangepakt worden. “Groene daken zorgen ervoor dat de stad op een gezonde manier koelt en we tegelijkertijd met plezier van de stad genieten.”

“We starten nu in vier verschillende type wijken waarvan wij weten dat er veel wateroverlast en hittestress is. Op deze manier willen we kennis opdoen over hoe we dit gaan aanpakken en hoe we het project verspreiden over de andere wijken. Wij helpen bewoners en individuen met het uitbouwen van een groter project door particulieren, vve’s, woningcorporaties, bedrijven en de gemeente met elkaar te verbinden. Zodra het idee rond is, vragen we subsidie aan bij de gemeente Rotterdam.”

Esther heeft nog een tip voor de geïnteresseerden. “Kijk goed wat je dak kan dragen en plant niet zomaar iets. Kijk wat je buren doen, misschien kunnen jullie samen een groter groen dak realiseren.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat