Dakpark winnaar VHG Groenprijs

Elk jaar organiseert de Duurzame Dinsdag, de VHG Groenprijs. Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste duurzame initiatief. Dit jaar met winnaar Dakpark Rotterdam.

De branchevereniging VHG zet zich in voor een groenere maatschappij. Dit doen ze door aanleg en onderhoud in de stad. Dakpark Rotterdam krijgt als winnaar van de prijs 1000 euro en ondersteuning van VHG.

De andere genomineerden waren: Afrika Wood Grow, zij doen aan kleinschalige commerciële bosbouw, ze maken vooral gebruik van lokale vernieuwingen. Slimdak was de tweede genomineerde. Dit initiatief op het Dakakker in Rotterdam heeft een grotere wateropslag dan een normaal groen dak. De opslag wordt aangestuurd door het weerbericht en verschillende sensoren.

Dakpark Rotterdam kwam er als grote winnaar uit. Dit groene initiatief is het grootse openbare dakpark van Europa. Op het dak kan je verschillende activiteiten ondernemen. Doordat het park op 9 meter hoogte zit, kan je genieten van het mooie uitzicht. Ook kan je bbq’en of genieten van de zon. Maar je kan je ook laten rondleiden en erachter komen hoe het Dakpark is ontstaan.