Danielle van Grondelle eert Surinaamse roots & ancestors samen met familie

CO VID PRO #2 (Collaborative VideoProject) is een serie autonome videowerken vanuit (het depot van) het Wereldmuseum van voornamelijk Rotterdamse makers en performers. In korte micro-docu’s worden de makers geïntroduceerd door Grande Loge, die de makers in nieuwe collabo’s bij elkaar zocht rond het thema van roots en rituelen.

Aflevering 2 –
In de tweede aflevering van CO VID PRO #2 (collaborative videoproject) heeft de Rotterdamse zakenvrouw van het jaar Danielle van Grondelle, ook bekend als curvy topmodel een videowerk gecreëerd voor Grande Loge, waarin ze haar Surinaamse roots en haar ancestors eert.

“Familie is erg belangrijk voor mij en was dan ook het startpunt voor mijn inspiratie voor het stuk: “My ancestors are protecting me”. In alles dat ik doe voel ik de bescherming van mijn voorouders. Ik vond het daarom ook heel belangrijk om bepaalde items uit het depot te laten zien, die echt iets te maken hebben met mijn cultuur. In het stuk zie je mijn familieleden van opeenvolgende generaties, de tradities doorgeven. Voor mij is mijn familie mijn allergrootste baken; zonder deze verbinding en onze warme band, was ik nooit geweest waar ik nu ben. Het stuk laat de viering zien, van de warme familieband die mij overal omringt. En is ook een inspiratie voor de volgende generatie” aldus Danielle.