Datum Eurovisie Songfestival 2021 bekend!

De gezelligheid die Het Eurovisie Songfestival zou brengen dit jaar in mei, verdween als sneeuw voor de zon door de coronacrisis. Dat het evenement is verplaatst naar volgend jaar staat al vast, maar vandaag werden de precieze data bekend! Op 18, 20 en 22 mei is Rotterdam de gaststad voor de landen die meedoen aan het Songfestival.

Het Songfestival komt een week later dan dit jaar. “Het was een mini puzzel die wij moesten leggen natuurlijk, we hebben Ahoy zes weken nodig”, zegt hoofdproducent van Eurovisie Songfestival, Sietse Bakker. Bij het plannen van het evenement moest er ook rekening worden gehouden met verschillende andere festiviteiten zoals: het Europees Kampioenschap 2020 dat ook is verplaatst naar volgend jaar, Invictus Games, Formule-1 en de Champions League, vandaar dat het volgend jaar een week later is.

Bij de uitbraak van het coronavirus halverwege maart, is de organisatie van Ahoy Rotterdam meteen aan de slag gegaan met eventuele back-up plannen. “Vanaf dat moment zijn wij al gaan schuiven met opties die al in de kalender stonden”, zegt Jolanda Jansen, directeur van Ahoy Rotterdam.

Rotterdammers vinden het nog steeds een goed idee dat het Songfestival naar de stad komt volgend jaar. “Het is goed voor de stad Rotterdam”, zegt een winkelier. Een andere mevrouw heeft nooit gekeken naar het Eurovisie Songfestival, maar ze denkt wel dat dit een mogelijkheid is, om er voor het eerst naar te kijken. Voor een Rotterdamse meneer heeft het evenement geen toegevoegde waarde aan de stad. “Rotterdam is al een aparte stad. “Die heeft dit allemaal niet nodig”, zegt hij lachend. Hoe je wendt of keert Het Eurovisie Songfestival komt in 2021 naar Rotterdam met publiek, als het meezit met de coronacrisis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat